Betaal jij ook teveel voor je abonnement?

Uit onderzoek van simonlycheck is gebleken dat veel Nederlands te veel betalen voor hun telefoonabonnementen. Het is mogelijk om veel geld per maand te besparen! Wie wil dat nu niet?

Het is daarom verstandig om alle abonnementen, die je bezit, te vergelijken. Begin met het abonnement dat je het meest gebruikt: je telefoonabonnement. Het goedkoopste abonnement is een sim only abonnement: een abonnement zonder telefoon.

Er is geen sim only abonnement dat voor iedereen het goedkoopst is. Een telefoonabonnement is iets persoonlijks. Iedereen heeft andere wensen: de ene wil onbeperkt bellen en maakt geen gebruik van internet en de andere wil onbeperkt internetten en belt nooit.

Vergelijken van sim only abonnementen

Je kunt een abonnement vergelijken op de volgende punten: belminuten per maand, sms-berichten per maand en MB internet per maand. Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met je budget en ook hier kun je op vergelijken.

Stel jezelf daarom als eerste de volgende vragen:

  • Hoeveel minuten bel ik? Bel ik onbeperkt of bel ik weinig?

  • Hoeveel sms’jes verstuur ik? Stuur ik veel sms’jes of juist helemaal geen?

De volgende stap is het vergelijken van het aantal MB’s per maand. Bij het kiezen van het aantal MB internet per maand is het belangrijk om met meerdere dingen rekening te houden. Je moet namelijk bedenken waar je het internet voor gaat gebruiken. Ga je alleen whatsappen? Maak je ook gebruik van Spotify, Soundcloud of Youtube? Dit laatste kan ervoor zorgen dat je snel door je data heengaat. Gebruik je deze laatste drie veel? Neem dan een grotere databundel. Ook is het belangrijk om te bedenken of je vaak over je data heen gaat. Dit kan bij providers gratis zijn, maar er zijn ook providers die veel extra kosten rekenen als je over je data heen gaat.