Cloud Printing

Cloud Printing

Het is niet iets van het laatste moment, Cloud Printing. Het was al langer mogelijk onder de naam pull printing. Cloud Printing is eigenlijk niets anders dan printen vanaf een willekeurige locatie naar een willekeurige printer. Enorm handig als je niet op je kantoor bent en toch wat documenten nodig bent. Alleen de grote vraag die blijft rondspoken is of het wel veilig is? Zijn de belangrijke documenten niet in te zien voor personen die ze eigenlijk niet horen te zien? Dit zijn vragen die rondspelen in de hoofden van bedrijven.

Grote spelers investeren in Cloud/Mobile printing

Door de enorme hype die nu heerst rondom de cloud, begint het Cloud Printing nu echt van de grond af te komen. Grote bedrijven als HP en BlackBerry zijn samenwerkingsverbanden aangegaan omtrent Cloud Printing. Ook Google is hard bezig met een Cloud print project. Google gaat met het nieuwe Chrome besturingssysteem ervoor zorgen dat mobiele apparaten via de browser kunnen printen. Alle software zal online in de cloud staan. Als je een document wilt uitprinten dan stuur je het naar de servers naar google en die zorgen ervoor dat de juiste informatie, instellingen en printgegevens naar de printer worden verstuurd. De printer moet wel online zijn.

Groot gebruik Cloud onder Nederlanders

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de Nederlands op de 6e plek in Europa staan wat betreft gebruik maken van de Cloud. De Cloud wordt het meest gebruikt voor het opslaan van foto’s.  Op de voet gevolgd door gebruikers die de cloud gebruiken voor het opslaan van documenten. Nederlanders maken veelal gratis gebruik van de cloud. Dit kan meestal tot een bepaald limiet. Er is ook gebleken dat 24% van de Nederlandse internetgebruikers zich eigenlijk zorgen maken over de privacy en veiligheid. Een veel groter percentage in vergelijking tot de rest van de Europeanen.

Wilt u meer lezen over cloud printing? Kijk dan op de website van Feloo.nl. Hier leest u alles over cloud printing!