De iPhone 6S en 6s Plus

De iPhone 6S is de opvolger van de iPhone 6 en beschikt over iets betere interne hardware dan zijn voorganger. Het toestel ik beschikbaar in het goud, grijs, zilver en rosé met opslaggeheugen van 16GB, 64GB of 128GB. De behuizing verschilt niet veel van dat van zijn voorganger. De behuizing is van aluminium dat erg sterk en slijtvast is. De hoeken zijn afgerond en het beeldscherm is krasbestendig.

Het toestel beschikt over een 4,7-inch beeldscherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels. Het full-hd scherm is net zo scherp als dat van zijn voorganger, de kleuren en helderheid zijn uitstekend. Een verschil is dat het beeldscherm van de 6S beschikt over 3D Touch. Met deze techniek kunnen bepaalde acties worden uitgevoerd door zacht of juist hard op het scherm te drukken. Deze functie werkt handig bij het bedienen van het toestel en is ook geschikt voor diverse apps. Het toestel draait op een 64-bit A9-chip met 2GB aan werkgeheugen. De processor is 70 procent sneller met grafische prestaties die 90 procent sneller zijn geworden. Verder beschikt het toestel over snellere Wi-Fi en 4G+.

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 12-megapixel camera die scherpe foto’s schiet en video’s filmt in 4K. De voorzijde is voorzien van een 5-megapiel camera die ook flink is verbeterd en over een TrueTone-flitser beschikt. Ook deze facetime camera schiet scherpe foto’s. De interface van het toestel is soepel. De homeknop beschikt weer over een vingerafdrukscanner die erg snel werkt. De iPhone 6S komt standaard met iOS 9. iOS 9 is de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem en komt met een aantal verbeteringen en nieuwe functies. Zo is Siri verbeterd, bevat het systeem Apple Pay-ondersteuning en is de functie Wifi Assist toegevoegd in de instellingen.

Het toestel is verkrijgbaar vanaf 749 euro voor het model met 16GB aan opslaggeheugen. Het model met 64GB is 110 euro duurder en het model met 128GB is 220 euro duurder.