De micro simkaart

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van telecom. De meeste telefoons hadden allemaal een standaard simkaart van 25×15 millimeter. Met de komst van de smartphone kwam er een nieuw soort simkaart bij: de micro simkaart. De telefoonfabrikanten wilde de ruimte in de telefoon optimaal benutten en ontwikkelde een kleinere simkaart om ruimte te besparen. De micro simkaart heeft een formaat van 15×12 millimeter.

 

De micro simkaart verschilt niet veel van de standaard simkaart. Het grootste verschil tussen deze twee is het formaat. Het verschil zit in de ruimte om de chip. De chip is namelijk in beide simkaarten gelijk. Het gedeelte rondom de chip is bij de standaard simkaart groter dan de bij de micro simkaart. Het bedrijf ETSI dat verantwoordelijk is voor de normen van de simkaarten heeft laten weten dat het gedeelte rondom de chip van beide simkaarten hetzelfde is.

 

Micro simkaart kopen

Bij alle providers is het mogelijk om een micro simkaart te kopen. Er zijn twee soorten micro simkaarten:

  1. Een simkaart van het standaard formaat waar je de micro simkaart uit kunt halen.

  2. Een micro simkaart waar niets mee moet gebeuren. Je moet dan op de website van de provider aangeven of je een normale simkaart of een micro simkaart wilt.

 

Kijk altijd welke simkaart je toestel nodig heeft voordat je een simkaart koopt. Dit kan namelijk per toestel en per merk verschillen. Het is niet gelijk het einde van de wereld als je de verkeerde bestelt, want je kunt het gewoon corrigeren. Maar dit kost wel veel extra tijd en moeite. Een standaard simkaart kun je namelijk knippen tot een micro simkaart. Dit kun je gratis bij elke telefoonwinkel in Nederland laten doen. Een micro simkaart veranderen naar gewone simkaart kost wel extra geld. Je moet namelijk een simkaart adapter kopen. In deze adapter kun je de micro sim klikken en dan krijgt de micro simkaart het formaat van een standaard simkaart.