De Samsung Galaxy S7

De Galaxy S7 zal in 2016 het vlaggenschip van Samsung zijn. Er zijn door Samsung nog geen specificaties vrijgegeven maar er doen al wel vele geruchten de ronde rondom het nieuwe toestel. Er wordt verwacht dat Samsung voortbouwt op het succes van de Galaxy S6. De S6 is Samsungs vlaggenschip van 2015. Dit toestel is erg goed ontvangen en ook verschenen in grotere versies.
De eerste verwachting is dat de S7 een soortgelijk scherm met resolutie als dat van de S6 krijgt. Wel zal de kleurreproductie verbeterd zijn, ook zal het energieverbruik worden verminderd. Het zal gaan om een super-amoled-display met een 2K- of 4K-resolutie. De behuizing van het toestel zal bestaan uit metaal en glas. De S7 zal draaien op de krachtige Exynos-chip van Samsung welke door 4GB RAM werkgeheugen zal worden bijgestaan. Natuurlijk biedt het toestel ook ondersteuning voor 4G+, draadloos opladen, Quick Charge en nfc. Aannemelijk is ook dat de S7 standaard op de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem draait: Android 6.0 Marshmallow. De camera die zich aan de achterzijde bevindt zal een verbeterde 20-megapixel camera zijn.
Er wordt verwacht dat het toestel begin volgend jaar door Samsung wordt uitgebracht. Eerder deden geruchten de ronde dat het toestel in de tweede helft van 2015 al zou worden uitgebracht. Samsung zou willen concurreren met de iPhone 6S van Apple die ook op dat moment werd uitgebracht. De S7 laat echter nog even op zich wachten, een release aan het begin van 2016 is wel mogelijk. Ook gaat het gerucht dat de Galaxy S7 net als zijn voorganger wordt uitgebracht in twee andere versies. De normale variant zou afmetingen hebben van 143,3 x 70,8 , 6,9 millimeter en net zo groot zijn als de S6. Het grotere toestel zou mogelijk afmetingen hebben als 163,3 x 82 x7,8 millimeter en daarmee net zo groot zijn als de Galaxy Mega 2.
Bron: https://www.smartphoneclub.com/