Goedkoop bellen naar het buitenland

Bel je regelmatig naar het buitenland? Dan weet je dat dit altijd voor een hoge telefoonrekening zorgt. Dit hoeft niet langer! Er zijn veel manieren waarop je goedkoop je zakelijke en persoonlijke contacten in het buitenland kunt bellen.

De meest voorkomende opties zijn: via een 0900-nummer, een prepaid simkaart of een belkaart. Hieronder worden deze opties nader uitgelicht.

Bellen via een 0900-nummer.

Je kunt naar het buitenland bellen door gebruik te maken van een 0900-nummer. Een 0900-nummer is een betaald nummer en je wordt doorverbonden met het telefoonnummer dat je wilt bellen. De kosten verschillen per 0900-nummer en provider, maar de kosten bestaan sowieso kosten uit een starttarief en gesprekskosten per minuut.

Prepaid simkaart

Het is ook mogelijk om via een prepaid simkaart naar het buitenland te bellen. De grote providers in Nederland hebben allemaal prepaid simkaarten die je kunt gebruiken. Ook zijn er sommige providers gespecialiseerd in het bellen naar een bepaald land. Je kunt onder andere een prepaid simkaart kopen bij Lyca, Ortel mobile en Simyo. Bij sommige providers betaal je per minuut en bij andere betaal je per seconde. De starttarieven verschillen ook per provider.

Belkaart

Een andere optie is de belkaart. Dit is de makkelijkste manier om goedkoop te bellen naar het buitenland. Je koopt namelijk een kaart en krast de code op de kaart open. Vervolgens bel je een nummer en toets je de opgekraste code samen met het nummer dat je wilt bellen in. Uit onderzoek blijkt dat dit een relatief duurdere manier is ten opzichte van de andere twee mogelijkheden.

Je kunt zelf kiezen welke manier jij handig vind. Deze drie opties zijn allemaal goedkoper dan bellen met je eigen mobiele telefoon. Het is altijd slim om de tarieven voor het goedkoop bellen te vergelijken. De tarieven kunnen namelijk per manier per land verschillen!