Smartphone verkopen: aanbiedingen voor je oude mobiel

De groei van de smartphone verkopen neemt niet meer snel toe zoals de afgelopen jaren het geval was maar toch worden er ieder jaar vele miljoenen exemplaren verkocht. Om al deze smartphones te produceren zijn veel grondstoffen nodig. Deze zijn niet oneindig beschikbaar. Recycling van de grondstoffen wordt hierdoor steeds belangrijker. Er is een compleet nieuwe markt ontstaan gericht op het recyclen van oude mobiele telefoons en smartphones. Verschillende bedrijven hebben zich er inmiddels in gespecialiseerd om de grondstoffen eruit te halen zodat deze weer hergebruikt kunnen worden.

Smartphone verkopen

In Nederland zijn inmiddels diverse recycling bedrijven actief die oude smartphones inkopen. Dit zijn bedrijven zoals Recell, Gsmloket, Recycle Michael en Telefoonverkopen.com. De laatste in deze lijst is een vergelijker van recycling bedrijven die smartphones opkopen. Alle moderne smartphones kunnen ingeleverd worden bij deze bedrijven maar ook defecte oude mobiele telefoons. In plaats van de oude smartphone weg te gooien bij het afval is het nu mogelijk om er een vergoeding voor te krijgen. De hoogte van de vergoeding verschilt per model en de staat van het toestel.

Wat gebeurt ermee?

Als een smartphone wordt opgekocht door een recycling bedrijf dan wordt deze gecontroleerd. Het bedrijf kijkt wat er nog bruikbaar is aan de smartphone zodat deze onderdelen hergebruikt kunnen worden. Meerdere goede onderdelen vormen op deze manier weer een nieuwe smartphone die als refurbished toestel weer op de markt wordt gebracht. De onderdelen die niet voor hergebruik geschikt zijn belanden in een bak met vergelijkbare materialen. Deze materialen worden vervolgens gescheiden zodat de grondstoffen overblijven. De grondstoffen worden vervolgens weer verkocht aan andere bedrijven die de grondstoffen kunnen gebruiken voor nieuwe productie.
Heb je nog een oude smartphone waar je niets mee doet? Dan weet je nu wat je ermee kunt doen. Bekijk de websites van de recycling bedrijven voor de beste aanbiedingen.